Gå til hoved-indhold

Arkiv 1

ARKIV-MATERIALE FRA TIDEN EFTER ANKOMSTEN TIL SORØ (2011)

 

- her finder du: 

 

2017, april
* Br. Poul-Erik Jensen SMMass 70 år
og 40 år i den montfortanske ordensfamilie

2016, november
* Fem år i Sorø

2016, september
* Paveaudiens (ordensfamiliens tre generalforstandere)

2016, maj
* Lokal fejring af 300-årsdagen for Montforts død

2016, 28. april
* Fejring af 300-års-dagen for Montforts død i St- Laurent

2016, april
* Montfortansk retrætedag i Sorø

2015, maj (til 2016, september)
* Montfort-år til fejring af 300-året for dne hellige Montforts død 1716

2015, april
* Økumenisk korsvejs-vandring i Sorø langfredag

2014, maj:
* Festen for den hellige Louis-Marie de Montfort og den salige Marie-Louise Trichet og p. Stephen Holms 30-års præstejubilæum

2013, november
* Pater General hilser på vor ny pave Frans

2013, november:
* P. Stephen Holms 70-års fødselsdag

2013. september
* Via crucis! Indvielse af ny korsvej i Sorø 


2013, juni:
* Hilsen fra montfortanerne i Rom


2012, september:
*
 P. Thomas Birkheuser SMMass indsat som sognepræst i Horsens

2012, juni:
* Overdragelse af direktør-embedet for den danske afdeling af associationen "Maria, hjerternes dronning", til p. Thomas Birkheuser SMMass v. p. General Santino Brembilla SMM, juni 2012


2012, maj:
* Glory to Montfort, - i anledning af Montfort-festen 28. april/07. maj 2012


2012, april:
* br. Poul-Erik Jensen SMMass 65 års fødselsdag  

2012, februar:
* Oprettelse af en intern facebook-gruppe: Montfortgruppen (Groupe danoise Grignion de Montfort)

2011, december:
* Fejring Maria Immaculatafesten i Sorø, - for første gang.

 

2017,  april:

BR. POUL-ERIK JENSEN SMMass 70 ÅR
- og 40 ÅR i den montfortanske ordensfamilie

 

Louis-Marie de Montfort havde arbejdet som præst i 5 år, da han i en kirke, - umiddelbart før han gik til Rom for at tale med paven om sine vanskeligheder, - stødte på en ung mand, kun 17 år gammel. Montfort følte sig tilskyndet til at tale med ham. Den unge mand havde planer om at blive kapucinermunk, men vidste ikke rigtigt  . . .Montfort sagde til ham: "Jeg er overbevist om, at dit kald ér, at du skal hjælpe mig med at prædike missioner!" Den unge mand accepterede og blev hos Montfort til han døde, ja støttede Montforts efterfølger Rene Mulot indtil han selv døde i  1760. Den unge mand hed Mathurin Rangeard. Han aflagde aldrig ordensløfter, men tælles som den første montfortaner, og Montfortanerkongregationen betragter sig selv som grundlagt i 1705, dét år, hvor Mathurin sagde ja til at følge Montfort.

Uden nogensomhelst yderligere sammenligning: Hele mit præsteliv igennem har br. Poul-Erik været min br. Mathurin. Og det guddommelige Forsyn har sørget for, at dér, hvor jeg kom og kommer til kort, har han taget over. Ikke bare har han stået for det praktiske, først i vores kloster i Slagelse gennem 26 år, hvor han har har stået på pinde for menigheden. Nu i Sorø. Hans madkunst kan aflæses på min krop. Han sørger for dén hygge som folk, der kom og kommer hos os, taler om. På grund af ham og hans kommunikationstalent har vores dør, sådan som vores regel foreskriver det, gennem de mange år altid kunnet være åben, ingen ringede på, folk gik ud og ind, og antallet af samtaler med mange mennesker over en kop kaffe eller dét, der var stærkere til dem, der kom med tyndslidte nerver, kan ikke optælles.

Men først og fremmest er han en vidunderlig støtte i det daglige, åndelige liv, for hvor er det dog en velsignelse at vide, at vi minimum er to ved hverdagsmesser, tidebøn og rosenkrans. Vi holder hínanden fast på de 'åndelige øvelser', for vi ved udmærket, hvordan en 'laissez-faire' nemt kunne snige sig ind, hvis hver var for sig.

Og at jeg med mit humør i behold er kommet igennem dét, jeg siden 2010 har været budt fra min lokale kirkes side, skyldes i høj grad hans solidaritet og omsorg.

I vores ordensfamilie synger vi på alle mærkedage en fransk slagsang: "Animés de l'Amour". I dén lyder omkvædet således:

Opflam os ved den kærlighed, som findes mellem brødre.
Hvor er det godt, hvor er det skønt at leve under samme tag,
når vi midt i vores elendighed med forenede hjerter kan lovprise Gud!

Ikke alle fællesskaber oplever dette, men vi gør.  I det sidste vers af sangen hedder det:

'Nous serons sépares, ah quel jour de souffrance'.
Når vi skal skilles fra hinanden, oh hvilken smertelig dag.

Det har, kære br. Poul-Erik, efter at vi er kommet til Sorø, et par gange set ud, som om Vorherre har villet fremskynde denne dag, men han har ikke gjort alvor af det. Det er jeg ham dybt taknemmelig for, osse selv om jeg véd, at du mener det, når du siger. "Den største dag i vores liv er dén dag, vi skal herfra!" Og hvis der på din gravsten skulle komme til at stå "Poul-Erik har fået fred" er jeg sikker på, at de fleste forbipasserende ville sige: "Det må være Stephen, der ligger dér".

Jeg véd, at mange slutter sig til mig, først og fremmest vores medbror p. Thomas Birkheuser i Horsens og din familie, når jeg af hjertet ønsker dig tillykke på din 70-års-dag onsdag den 05. april. Og samtidig med dine 40 år i den montfortanske ordensfamilie (nov. 1977) 

Ved messen i vores sognekirke, Skt. Knuds Kirke i Ringsted kl. 18, og efterfølgende åbent hus i menighedssalen, vil vi takke Gud og dig for din trofaste indsats.

Ved Maria til Jesus. Tak for alt dét, du ér for os!

p. Stephen Holm SMMass

 

 

2016,  november:

FEM ÅR I SORØ

Lørdag d. 12. november, fejrer vi ved en festmesse kl. 10,30 årsdagen for indvielsen af Laterandomkirken i Rom og Skt. Montforts kapel i Sorø.
Dén dag er det 5 år siden, vi fejrede den første hellige messe i vort nyindrettede Skt. Montforts kapel i Sorø, som jo p. t. samtidig er associationens sæde i DK
Vi vil fejre det lille jubilæum med en reception i Maison Montfort efter gudstjenesten, hvor osse provsten for Sorø-Ringsted provsti (luth.-ev.) vil være til stede.

Det ville være dejligt at se så mange af jer som muligt.

  

 

2016, september

PAVEAUDIENS

 

Forstanderne for Montfortanerne (th), Visdomsdøtrene (i midten) og Gabrielsbrødre (tv) v. paveaudiens den 21. september i anledning af det afsluttede jubilæumsår for Montforts død

 

http://www.montfortian.info/en/blog/?id=73j1gng0

 

 

2016, maj

Mandag d. 02. maj 2016:
LOKAL HØJTIDELIGHOLDELSE AF 300-ÅRS-DAGEN FOR DEN HELLIGE MONTFORTS HIMMELSKE FØDSELSDAG

 

- vil ske ved en KONCELEBRERET FESTMESSE i 
SANKT KNUDS KIRKE I RINGSTED

mandag d. 02. maj kl. 18,00
Rosenkransbøn fra kl. 17,45
Efterfølgende traktement i menighedssalen.
Kirken i Ringsted, indviet i 1907,  var den første kirke i Danmark, som montfortanerne lod opføre efter deres ankomst til Roskilde i 1901.
Alle er velkomne.

 

 

2016. april

Torsdag d. 28. april 2016:
HØJTIDELIGHOLDELSE AF 300-ÅRS-DAGEN FOR DEN HELLIGE MONTFORTS DØD

 

- ved hans grav i basilikaen i SAINT-LAURENT-SUR-SEVRE.
Links til messen
 er tilsendt os af Gabrielsbrødrene:

 1ère partie : https://www.youtube.com/watch?v=lBsD8YYeywk&feature=youtu.be

2ème partie : https://www.youtube.com/watch?v=-lewxwzEibY&feature=youtu.be

 

 

2016, april

PELERINAGE MONTFORTAIN DANOIS
24. - 29. APRIL 2016

 

Afrejse fra Kastrup Lufthavn søndag d. 24. april, med fly til Paris. Forud har vi lejet biler til det antal deltagere, som vi bliver. Vi regner med et deltager-antal på mellem 12 og 14. Fire/fem i 3 biler (altså brug for tre chauffører) eller en minibus til ni (chauffør haves) og en enkelt bil mere. Disse biler står parat i lufthavnen.
Fra Paris kører vi til den montfortanske 'hovedstad', den lille klosterby St. Laurent sur Sevre, som ligger mellem Poitiers og Nantes, en tur på 350 km. Her indkvarteres vi.
Der vil være program for alle dagene. Mandag og tirsdag forestiller vi os at køre henholdsvis  til Pontchateau (Montforts korsvej) og til Montfort-sur-Meu (Montforts fødehjem). Onsdagen tilbringer vi  i St. Laurent, hvor vi om torsdagen, - den 28. april, -  deltager i den store gudstjeneste på 300-årsdagen for Montforts død.  Dagen efter, fredag d. 29. kører vi tilbage til lufthavnen i Paris, afleverer lejebilerne  og flyver tilbage til København.

Hvad kommer det til at koste??
Vides ikke i skrivende stund, kun at det for hver enkelt kommer til at koste dét, som vi reelt skal afregne:
1. flybillet København-Paris-København
2. billeje + brændstof, fordelt ligeligt mellem deltagerne, - plejer at være relativt billigt
3. logi i  St Laurent.
Tolv pladser er allerede besat. Når flybilletterne bookes, vil depositum blive opkrævet.

 

2016, april

MONTFORTANSK RETRÆTEDAG I SORØ
lørdag d. 16. april 2016

 

I anledning af højtiden for 300-året for den hellige Montforts himmelske fødselsdag, arrangerer den herværende afdeling af den montfortanske association en retrætedag med  Skt. Montforts spiritualitet som tema.  I  Maison Montfort /Skt. Montforts kapel i Sorø lørdag d. 16. april,- efter følgende program:

10,15 ankomst
10,30 messe
11,45 kaffe/the
12,15 rosenkrans
13,00 frokost
14,00 1. oplæg
14,45  kaffe/the
15,00 2. oplæg
16,00-17,00 afsluttende, montfortansk andagt med dåbsløfternes fornyelse og sakramental velsignelse.

Alle interesserede er velkommen. .

2015, juni - 2016, september

300-ÅRET FOR LOUIS-MARIE DE MONTFORTS DØD, 28. APRIL 1716
- åbnet i Saint Laurent sur Sevre, pinsedag 2015

ÅBNINGEN AF FORBEDELSEN TIL FEJRINGEN AF 300-ÅRS DAGEN FOR DE HELLIGE LOUIS-MARIE DE MONTFORT HIMMELSKE FØDSELSDAG blev højtideligt fortaget pinsedags eftermiddag (den 24. maj) i basilikaen i St. Laurent sur Sevre, bygget over den hellge Montforts grav. med deltagelse af Montfortanerne, Visdomsdøtrene og Gabrielsbrødrene. Anført af biskoppen af Lucon, i hvis bispedømme St. Laurent er beliggende. Visdomsdøtrene var ansvarlige for arrangementet. Mange Montfort-venner var mødt ...frem og basilikaen var stuvende fuld, - i øvrigt osse til pinsedagens festlige messe om formiddagen, hvor sognepræsten efter sin åndsfyldte og levende prædiken indkasserede et kæmpe-bifald fra menigheden. Osse en måde at sige 'Amen' på.
Danmark var såvel formiddag som eftermiddag repræsenteret ved br. Poul-Erik og mig selv.
Se, hvad der skete om eftermiddagen ved at trykke på linket. Man præsenteres for tre videos med blandet lydkvalitet, igen og igen afbrudt at korte reklamer for hvadsomhelst. Første video begynder med indgangsprocessionen, som varede små 20 minutter, under en sang, hvis omkvæd blev hængende i ørerne: "I familien, i folket, i kirken er vi, Herre, kommet alle mulige steder fra for at fejre . . "

www.montfortian.info/tercentenary.html

PS: En særlig hjemmeside i anledning af 300-års-jubilæet er åbnet.
Den har adressen: www.montfort-tercentenary.org

LOKAL FEJRING AF FOBEREDELSESÅRET

Som bekendt har vores ordensfamilies ledelse opfordret os til at forberede 300-året for den hellige LouisMarie de Montforts himmelske fødselsdag. Selve dagen er som bekendt den 28. april 2016.
Lokalt markerede vi forbedelsesårets begyndelse ved Montfort-Marie-Louisefesten den 04. maj i år, og sammen med br. Poul-Erik var jeg til den højtidelige åbning i St. Laurent sur Sevre pinsesøndag d. 24. maj.
Lokalt har vi tænkt at gøre det således,  at vi de første mandage, - den intermontfortanske bededag, hvor vi jo plejer at samles i Sorø, - simpelthen mere minutiøst vil gennemgå den hellige Montforts liv og virke, så hans person og hans spiritualitet vil stå stærkere i vores bevidsthed.
Som sagt prøver vi osse på,  fra den 24. – 29. april (2016) at få en valfart til Montforts Frankrig stablet på benene.

M. h. t. programmet  for de første mandage (indlæg på ca. 15 minutter) vil det se således ud:
06. juli: Montforts barndom  (1673-1683)
03. august: Montforts gymnasietid i Rennes  (1684-1692)
07. september:  Montforts tid på præsteseminariet og hans præstevielse (1693-1700)
05. oktober:  Montfort og rosenkransen
02. november:  Montfort og døden
04. januar:  Montforts første år som præst (1700 – 1702)
01. februar: Montfort møde med  Marie-Louise og Marthurin  (1703-1706)
07. marts: Montforts seneste år som præst. Pontchateau, Mødet med Vatel og Mulot, hans død i St. Laurent-sur-Sevre (1707-1716)

Marias uplettede undfangelse (mandag d. 07. december) og Mariæ bebudelsesdag (i 2016 mandag d. 04. april), hvor vi fornyer vores læggen-vor-dåbspagt i jomfru Marias hænder, vil vi fejre som sædvanligt.

Mandag d. 02. maj 2016 vil vi højtideligholde 300-års-dagen ved en festmesse i Skt. Knuds Kirke i Ringsted, begyndende kl. 18, med efterfølgende traktement i menighedssalen.

Men indtil videre kan vi glæde os åbningssangen ved højtideligheden pinsedag i St. Laurent, - godt nok i en lidt anden, men bestemt ikke ringere, udgave

www.youtube.com/watch

- samtidig méd, at vi glæder os over, at vore beskedne tiltag nu osse har fundet plads på den internationale web-side 'SMM-News', som redigeres fra general-huset i Rom:

http://www.montfortian.info/en/blog/index.php?id=k62ovi7d

2015, 03. april

ØKUMENISK KORSVEJ I SORØ
LANGFREDAG

KORSVEJEN,.... LIVE !!
 

Lang tid før den tyske filmen 'Korsvejen' var bekendt for os, skete følgende

Sidste år anden fredag i bodstiden i Sevilla i Andalusien. Vi er tilstede. I en af byens sognekirker gør man klar til aftenens korsvejsandagt. Et stort kors skal bæres gennem sognets gader, - med fjorten ophold undervejs. De fjorten korsvejsstationer. Vi deltog!
Sidste år fjerde søndag i bodstiden. Efter gudstjenesten i Pedersborg Kirke vandrer vi langs Pedersborg sø tilbage til vores Maison Montfort på Lærkevej. Jeg til min medbror: "Her burde vi næste år Langfredag arrangere en økumenisk korsvej, - a-la Sevilla!"
Sidste år på Montforts fest til provst/sognepræst ved Pedersborg Kirke: "Hvad synes du om en korsvej fra din kirke til vores kapel næste år langfredag. .?? ".. Synes godt om.

Så nu er følgende besluttet:

LANGFREDAG DEN 03. APRIL samles vi kl. 10,30 til gudstjeneste i Pedersborg Kirke.
I forlængelse af gudstjenesten vil vi, - sammen med menighedsmedlemmer fra Pederborg og fra andre kristne trossamfund, som har ønsket at følge os, - gå korsvejen og meditere dens 14 stationer. De 14 stationer vil blive fordelt over strækningen Pedersborg Kirke / Skt. Montforts kapel. 1. station ved kirkedøren i Pedersborg, 2 station ved kirkegårdsmuren, 3- 11 station fordeles på gagstien langs Pedersborg sø, 12 station ved parkeringspladsen ved søen, 13 station ved Fredensvej (ikke tilfældigt, jvf. Benedictus. "for at lede vor fod ad fredens vej") og endelig 14 station i klostergården foran Skt. Montforts kapel. Afslutning i/ved kapellet og en portion varm suppe i 'Maison Montfort', før vi skilles. Strækningen er ca. 1 km. Forskellige personer fra forskellige kristne observanser har givet tilsagn om at give impulser ved hver 'station'
Arrangementet er omtalt i det seneste nummer af Pedersborg-Bromme kirkeblad. Og provsten vil henvende sig til den lokale presse om arrangementet og fortælle, at enhver, som har lyst til at følge os, er velkommen.
Alle, der læser dette opslag og vil være med til en anderledes korsvejsandagt inviteres hermed til Sorø langfredag kl. 10,30.

Overvældende: Over 60 personer gik korsvejen sammen.

2014, 05. maj

FESTEN FOR DEN HELLIGE LOUIS-MARIE DE MONTFORT
OG DEN SALIGE MARIE-LOUISE TRICHET
P. STEPHEN HOLMS 30-ÅRS PRÆSTEJUBILÆUM

Første mandag i maj  i 2014, d. 05. fejrede vi  festen for vore to helgener: den hellige Louis-Marie de Montfort (28 april) og festen for den salige Visdomsdatter Marie-Louise Trichet (07. maj) under ét. Da den 05. maj i år samtidig var 30-års-dagen for p. Stephen Holms præstevielse skønnede vi, at deltagernes antal vil overstige, hvad såvel Skt. Montforts Kapel som stuerne i Maison Montfort i Sorø kan rumme. Vi skønnede rigtigt, vi blev over dobbelt så mange. En anmodning om ved dén lejlighed at få lov til at benytte kirke og menighedssal i Slagelse er blevet negativt besvaret. ('Vi kom til vore egne, men vor egne tog ikke imod os'). Til gengæld blev vi budt velkommen i folkekirken.
Årets program så sådan ud:
Kl. 18,00  koncelebreret festmesse i Pedersborg Kirke (Sorø-nord) med efterfølgede kort reception i våbenhuset. Alle er velkomne.
Rosenkransbøn fra kl. 17,45

Kl. 20,00 fællesspisning i Cafe 'Luccas' i Storegade, først og fremmest for associationen og dens venner.  Kapacitet: 40 personer. Tilmelding og pris som sædvanlig

Efterfølgende beretter p. Stephen:
Det for mig en rigtig dejlig aften. Jeg nød af fejre messe sammen med mine montfortanske medbrødre (p. Thomas Birkheuser, br. Poul-Erik Jensen) og med min gode ven fra København, pastor Michael Hornbech, som vi jo i associationen havde stor glæde af sidste år på Mariæ bebudelsesdag. Måske ikke så meget før, men både under og efter har jeg faktisk glædet mig over, - sådan ville Pere de Montfort og pastor Mesters ha' udtrykt det, - at det guddommelige Forsyn ordnede det således, at vi måtte samles i vores geografiske sognekirke her i Sorø for at fejre den hellige messe. Kirkens fine træ-døbefont var fuldtud tilfreds med af danne basis for det til lejligheden konstruerede alter, - faktisk et vidnesbyrd om, at dåben er forudsætning for modtagelse af nadveren, - prædikestolen som fornem ambo, det lille intime kirkerum, der fyldtes med flot orgel- og klaverspil, en vel-syngende og vel-svarende menighed og de glade medbedende fra folkekirken, såvel kirkens præster, som deres smilende hustruer og den venlige mand fra menighedsrådet, som betjente videoanlægget, som kontinuerligt viste skiftende billeder af vores to ordenshelgener, - løftede det altsammen til en vidunderlig, uforglemmelig oplevelse.

2013, 29. november

PATER GENERAL HILSER PÅ VOR NY PAVE FRANS 

 http://www.montfortian.info/en/blog/index.php?id=z262q3t2

 

2013, 10. november

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!

P. Stephen Holm SMMass fylder søndag d. 10. november 70 år. 

Kære venner!
SØNDAG d. 10. NOVEMBER når jeg støvets år, - og bli'r 70.
De psykiske forhold, jeg ganske særligt gennem de sidste 1½ år har været udsat for og stadig må leve under, er jeg sikker på, forkorter mit liv her på jorden. 
Til gengæld bekender jeg i sandhed og med taknemmelighed, at de fysiske rammer, som samtidig er blevet mine, er af så vidunderlig og usædvanlig konsistens, at de måske ophæver virkningen af netop nævnte. . .  
Skulle jeg, mod alle odds, nå at blive 85 (begge mine forældre blev 87) , vil jeg, hvis jeg er i stand til det,  fejre det ved at besøge den på det tidspunkt fuldendte kirke 'Sagrada Familia' i Cataloniens hovedstad Barcelona. Dette er et løfte.
Måtte jeg hermed invitere enhver, som måtte have lyst, til deltagelse i en hellig messe i

SANKT KNUDS KIRKE I RINGSTED, begyndende kl. 16,00

Jeg celebrerer selv denne messe sammen med mine montfortanske medbrødre - og indbyder ligeledes til efterfølgende 'arrangement' i menighedssalen.

To dage efter min fødselsdag skrev jeg på min blog, 'stephen holms blog', lidt mere udførligt  om min oplevelse af dagen. Mine indtryk kan læses her:
https://stephenholm.wordpress.com/2013/11/12/happy-birthday-to-me/

 

2013, september

'VIA CRUCIS'. NY UDENDØRS KORSVEJ I SORØ INDVIET

Vores nabo, Lærkevej 4, har fornyet hegnet mellem dem og os med det nydeligste resultat. Efter at vi har ladet vores side af det ny hegn male olivengrønt, - som alt andet træværk, det grænser op til, - har vi på væggen opsat en korsvej fra Afrika, som vi i sin tid fik af nu afdøde redemptoristpater Jac Adams. Den har ligget på loftet, idet vi ingen anvendelsesmulighed fandt for den, men nu er den kommet til ære og værdighed.
Tilfældigvis faldt festen for Korsets Ophøjelse den 14. september i år på en lørdag, og ved messens begyndelse, hvor kapellet var fyldt til bristepunktet,  indviede vi korsvejen og holdt korsvejsandagt.

 

2013, juni

HILSEN FRA MONTFORTANERNE I ROM

Pater Arrnold Suhardi fra Indonesien er nu i Rom for at tage vare på Montfortanerkongregationens studerende, og samtidig har p. General, som har ansvar for de associerede,  bedt ham varetage inspirationen til medlemmerne af  den montfortanske association verden over.  Br. Poul-Erik og jeg har mødt ham i Montfort-sur-Meu, da vi i 2001, - i anledning af 100-året for montfortanenes komme til Danmark, - arrangerede en valfart til de montfortanske steder i  Vestfrankrig.
I arpil modtog vi på associationens adresse en hilsen fra ham , og sidst i maj jeg skrev jeg tilbage og orienterede ham om, hvad der foregår i vores 'lokalafdeling'. 
Nu har han  pr. 15 juni sendt følgende svar (på engelsk):

Kære p. Stephen
Rigtig mange tak. fordi du delagtiggør mig i livet i associationen i Danmark. Hvor er det dog en vidunderlig opgave, som vi får tildelt: at ledsage vore medkristne i deres inderliggørelse af deres forbundethed med Jesus Kristus ved Helligånden, - med jomfru Marias og Sankt Montforts hjælp. 
Mine varmeste hilsener til dem, I har kontakt med på månedens første mandag. 
Jeg har tjekket jeres hjemmeside og osse set billedet af br. Poul-Erik. Jeg husker ham! En særlig hilsen til ham. 
Tak for jeres invitation til jeres interne Montfort-facebook-side. Jeg vil se på det. Det ville være dejligt at kunne være med jer dér.
Endnu engang tak , kære p. Stephen, ganske særligt for den lidenskab du udviser i din leven med i og i din given videre af den spirituelle rigdom, som er vores. 
Gud velsigne jer alle.
Med de bedste hilsener
p. Arnold

 

2012, september

P. THOMAS BIRKHEUSER SMMass
INDSAT SOM NY SOGNEPRÆST I HORSENS

 

 - af generalvikar pastor Lars Messerschmidt ved højmessen i Skt. Josefs Kirke søndag d. 16. september kl. 10

 

2012, juli-juni

OVERDRAGELSE AF DIREKTØR-EMBEDET FOR DEN DANSKE AFDELING AF ASSOCIATIONEN "MARIA, HJERTERNES DRONNING" TIL P. THOMAS BIRKHEUSER SMMass

I en skrivelse til pater Santino Brembilla, montfortanernes generalsuperior i Rom, har jeg d. 08. juni, på mindedagen for jomfru Maria, Visdommens sæde bedt om tilladelse til, for vores fremtids skyld, at overdrage mit direktør-embede for associationen "Maria, Hjerternes Dronning" til min medbroder, p. Thomas Birkheuser, som har accepteret at ville påtage sig opgaven.

Pater General har imødekommet ansøgningen og den 10. juli udnævnt p. Thomas Birkheuser til direktør. Associationens adresse er vedblivende Lærkevej 2 i Sorø.

2012, maj/april

GLORY TO MONTFORT
Montfortfesten 07. maj /28. april

 

Den 28. april fejres festen for den hellige Louis-Marie de Montfort og den 07. maj festen for den salige Marie-Louise Trichet.
I Sorø slog vi de to dage sammen og fejrede begge vore helgener den første mandag i maj:
mandag d. 07. maj, - med festmesse i Skt. Montforts kapel kl. 17,15 og med efterfølgende tilbedelse og fællesspisning.
Toogtyve mennesker fyldte kapel og hus og vi ser tilbage på en dejlig fest.

I anledning af Montfortfesten lader vi Gabrielsbrødrene i Malaysia/Singapore bringe vores Pére de Montfort denne hyldest:

http://www.youtube.com/watch?v=H9MQYDZ1MFM&feature=player_embedded

2012, april

BR. POUL-ERIK JENSEN SMMass
65 ÅR

 

 

Den halvrunde fødselsdag blev markeret med et åbent hus i Maison Montfort

lørdag d. 14. april fra kl. 12 - 17

Til  søndagsmessen (2. sø. i påsken) i Skt. Montforts Kapel kl. 11 var der mødt elleve mere frem end der er plads til i kapellet. Ikke desto mindre gjorde løse stole det muligt for de allerfleste af dem at få en siddeplads.

Det efterfølgende åbnent-hus-arrangement med mad og drikke forløb formfuldendt. 'Festudvalgsgruppen', bestående af Benedicte Frijs og Steffen Lund, som flot havde koordineret hvem der havde hvad méd, arbejdede på højktryk, så br. Poul-Erik for én gangs skyld intet havde at gøre i køkkenet.

Min medbroder takker den gode dag, som han fik lov at fejre, takker for gaver og for mad og for enhver, som kom for at ønske ham tillykke.

p. Stephen Holm SMMass, sup.

Br. Poul-Eriks tak:

Til alle, som kom her den 14. april, vil jeg sige jer tak for jeres opbakning i anledning af min halvrunde dag, - til messen og til det efterfølgende 'åbne hus'. Tak til alle, som kom! Med gaver og med dejlig mad. Tak til jer, som arrangerede det hele, I har gjort et stort og flot stykke arbejde. Jeg elsker jer alle sammen. Uden jer véd jeg ikke hvordan ... Endnu engang: EN STOR TAK TIL JER ALLE!

Jeres

Br. Poul-Erik SMMass

2012, februar

'MONTFORTGRUPPEN' på FACEBOOK 
(Groupe danoise Grignion de Montfort)

- er som en såkaldt 'lukket gruppe' = kun medlemmer kan se, hvad er er opslået på siden, - oprettet af Steffen Lund februar 2012. Den er tænkt som kontaktorgan for associationens medlemmer og vore sympatisører. Disse personer kan gennem henvendelse til  Steffen Lund bede om optagelse i gruppen

 

2011, december

FEJRING AF MARIA-IMMACULATA-FESTEN
for første gang i Sorø

December måneds første mandag (d. 05. december) samlede flere deltagere end normalt, for denne første december-mandag plejer naturligt at overskygges af fejringen af den hurtigt påfølgende store fest for JOMFRU MARIAS UPLETTEDE UNDFANGELSE  den 08. december.
For første gang mødtes associationens medlemmer i Maison Montfort i Sorø og i kapellet fornyede de deres indvielse til Jesus ved Maria, samtidig med at Montfortkommunitetets medlemmer fornyede deres tilhørsforhold til deres fællesskab.  Ialt 23 mennesker af god vilje og med åbent sind fandt plads, såvel i kapellet som i husets stuer. Og ingen beklagede sig over de trange forhold, - tværtimod. Så vi takker Gud for, at aftenen blev en god oplevelse for alle deltagende.